lauantai 24. huhtikuuta 2010

Ajakirjandus otsib Taevaskojas arheoloogi


Tartupostimees.ee 26.03.2010

Talvine Taevaskoda.

Foto: Marika Jürgens
Marju Himma, reporter

Algaval nädalavahetusel arutlevad arheoloogia ja ajakirjanduse eriala magistrandid ja teadlased arheoloogia ja meedia suhete üle ning otsivad kahe pealtnäha erineva eriala kokkupuutepunkte.
Taevaskoja turismi- ja puhkekeskuses peetava kevadkooli «Ajakirjandus otsib arheoloogi» ettekanded räägivad arheoloogia ja ajakirjanduse vastastikmõjudest ning võimalustest, kuidas teha arheoloogia kui uurimisvaldkond nähtavaks meedias.

Kevadkooli korraldaja, arheoloogiamagistrant Liis Livin märkis, et kaaskorraldajateks valiti ajakirjandusmagistrandid, tekitamaks arheoloogia ja ajakirjanduse dialoogi, mis soodustaks arheoloogiaalase info jõudmist lugejateni.

«Tänavune kevadkool räägib sellest, mida arheoloogid saaksid teha, et nende tegevus ja selle tulemused jõuaksid inimesteni, ja milline on ajakirjanduse mõju ja roll selles stsenaariumis,» rääkis Livin.

Pealkiri «Ajakirjandus otsib arheoloogi» peaks tekitama seose populaarse telesaatega «Eesti otsib superstaari».

Arheoloogiamagistrant Viire Pajuste peab ettekande teemal «Eksperimentaalarheoloogia ja selle kajastamine meedias arheoloogia propageerimise eesmärgil».

Ajakirjandustudeng Siret Schutting räägib meedia mõjust arheoloogide tööle. Arheoloog Ingrid Ulsti ettekanne on «mustast arheoloogiast» ehk ebaseaduslikust tegevusest, mille tulemusel rüüstatakse kultuurimälestisi. Ajakirjanik Priit Ennet räägib teadusajakirjanduse tänapäevast.

Tänavune kevadkool on seitsmes. Varasematel aastatel on arheoloogid ühiseid harivaid ettekandepäevi kevadkoolis pidanud koos ajaloolaste, keeleteadlaste, geograafide, etnoloogide ja folkloristidega.

Infot kevadkooli kohta leiab aadressilt www.ke­­vad­­kool2010.edicypages.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti