maanantai 7. toukokuuta 2012

Ajutises parklas tehakse proovikaevamisi

www.tallinnapostimees.ee  25.04.2012

Urmas Tooming, reporter

Mõne päeva eest levitas see auk veel vinget haisu.
foto: Uwe Gnadenteich

Maakri 19/21 kinnistul lammutatud Nõukogude-aegsete tootmishoonete asemele rajatud ajutises parklas tehakse arheoloogilisi proovikaevamisi, et valmistada ette suviseid ulatuslikumaid kaevetöid.

Kinnistu kuulub äriühingule Logoner, mille üks omanikke Olav Miil ütles Postimehele, et tegemist on tõesti proovikaevamistega. Plaan on suvel tegelike arheoloogiliste kaevamistega alustada, aga esialgu tuleb selleks eeltöid teha.
Ühest lahtikaevatud august levis veel paar päeva tagasi jubedat haisu. Miili sõnul olid seal maa sees kunagised betoonist tünnid, kust tuli välja mingi naha immutamise vedelikku, mis levitaski hirmsat haisu. Nõukogude ajal töötas samas kohas kinga- ja saapavabrik Kommunaar. Mis nendest tünnidest edasi saab, ei ole veel teada, kuid haisu levitav auk on praeguseks kinni aetud, sest sellest kohast ei ole enam midagi ajaloolist leida.
Miil mainis, et kui suurel maa-alal on vaja arheoloogilisi kaevamisi teha, see sõltub pärast proovikaevamiste aruande valmimist.
Maakri 19/21 kinnistu detailplaneering on kehtestatud 19. detsembril 2008. Selle järgi on võimalik maa-alale ehitada kuni 30 korrusega tornmaja ja 10-korruseline äri- ja parkimishoone.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti