tiistai 14. syyskuuta 2010

VIDEO: Kadriorus korrastatakse puithooneid


www.uudised.err.ee 09.09.2010

Klikka pealkirjal et vaadata videoklippi.

Anne Raiste

Tallinnas Kadriorus on alanud puithoonete kordategemine ja ka tõsisem renoveerimine; tööd algasid ka Poska tänav 19 krundil oleva kolme maja ennistamiseks ning samuti on tellingud ümber villa Mon Repos.
Poska 19 asuvas kolmes majas on aasta pärast 10 korterit ja üks äripind. Kõik kolm maja jäävad alles ja keskmine - kõige suurem maja kolmest saab juurdeehituse. Hooned kuuluvad Krediidipanga tütarfirmale aktsiaseltsile Martinosa. Renoveerimistööd on alanud ja kõige suuremat vaeva tuleb näha mantelkorstnaga maja kallal, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Majas on seen sees ja projekti järgi tulebki teha nii, et võtame selle maja lahti - linnaelanikud ärge ehmatage, kui seda maja sellisel kujul mingil hetkel siin ei ole, ta võetakse lahti ja pannakse uuesti kokku," ütles Krediidipanga kommunikatsioonijuht Allan Soon.

Kunstiajaloolane ning Tallinna linnapea kultuurinõunik Jüri Kuuskemaa ütles, et see on üks vanemaid Tallinna puithooneid.

Kivist hoone aga oli vesiveski ja Jüri Kuusemaa ütleb, et hoone on juba funktsionaalselt haruldane ja kivist katusega hoone esindab vanapärast klassitsismi.

"Ma arvan, et kui see korda tehakse, kuigi pätid on teda mõnevõrra põletanud, siis saab see olema nagu väike kompvek, mis esindab vanade aegade Kadriori klassikalisi ehitusstiile," rääkis Kuuskemaa.

Täpset summat, kui palju tööd sellel krundil kokku maksma lähevad pole teada.

"Seda ma võin öelda, et tööd maksavad kindlasti tunduvalt rohkem kui meil need bilansis arvel on. Siia tuleb ikka palju, palju miljoneid sisse panna," märkis Soon.

Poska 19 asuvad majad peaksid praeguste plaanide kohaselt renoveeritud saama järgmise aasta suveks. Umbes samaks ajaks on planeeritud tööde lõppu ka villa Mon Repos renoveerimisel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti