lauantai 11. syyskuuta 2010

VIDEO: Uhkelt puhkiv auruvedur andis jõulise nostalgialaengu



Urmas Oja; VIDEO: Siim Lõvi
10. september 2010

Poole sajandi tagant paistab auruvedurite ajastu eriti romantilisena ja uhiuue olemisega raudruun tekitab peas lühiühenduse. Edelaraudtee tellimusel taastatud 1953. a. vedur nimega Kaspar oma uue elu esimesel sõidul seda tegigi. Vaata videost, kuidas üleelusuuruses mänguasi inimestele mõjus!

Kaspar taastati selleks, et Eestis ikka üks töötav auruvedur oleks, mille üle inimesed imestada saaksid. Demonstratsioonsõit Tallinnast Türisse, vahepeatusega Lelles, kus veduri veepaaki täideti, kulges soliidse seltskonna saatel. "Kohal on raudteefirmade peadirektorid, erinevate raudtee- ja rongiliiklusega tegelevate tütarettevõtete juhid ning ametnikud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist ja Tehnilise Järelevalve Ametist,“ rääkis veduri taastamist juhtinud Neddy Kramer.

Türile saabudes leiab minister Helir-Valdor Seederi osavõtul aset kuldse raudteenaela liiprisse löömine, mis on sümboolseks alguseks Edelaraudtee Türi-Viljandi raudteelõigu peatselt algavale kapitaalremondile. Ehitustööd lähevad maksma 321 miljonit krooni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti