torstai 4. joulukuuta 2008

ügavalt Amazonase vihmametsast leiti kadunud linn mis arvatakse kuuluvat legendaarsetele valgenahksetele Peruu Pilve Inimestele.

Kadunud linn, mis avastati vihmametsast võib olla legendaarse hõimu saladuste võtmeks.

Väga vähe on teada Peruu Pilve inimestest, iidsest valgenahaga inimeste tsivilisatsioonist, mis pühiti minema haiguste ja sõja poolt 16 sajandil.

Kuid nüüd on arheoloogid avastanud kindlustatud tsitadelli Peruu isoleeritud mägisel piirkonnas mis on tuntud oma puutumatu kauni looduse poolest.

Arvatakse, et see asuala aitab viimaks ajaloolastel avada “ valgete pilvesõdalaste “ saladused.

Hõimul oli valge nahk ja blondid juuksed, omadused mis intrigeerivad ajaloolasi, kuna ei teata et regioonis oleks olnud Eurooplastest eellasi, kuna piirkonna elanikkond oli tumedanahaline.

Tsitadell asub Amazonase kaugeimas ja sügavaimas sopis. Ta sub kaljul, kuristiku nõlval ning hõim võis kasutada seda vaatluspostina vaenlaste vastu.

Piirkonna kus kadunud linn asub avastas grupp arheolooge.

Kadunud linna lähedalt asus Chachapoya küla. Chachapoyalased, samuti kutsutud pilvesõdalasteks, olid Andide inimesed, kes elasid Amazonase pilvedesse ulatuvate metsade piirkonnas, praeguse Peruu territootiumil.

Peamine majapidamine näib olevat olnud ümmargustes kivist majades, mis ulatub 4,8 hektarini, ütles arheoloog Benedict Goicoche Perez.

Kaljumaalingud katavad kindluse seinu ning majakeste lähedal on leitud platvormid mida kasutati tõenäoliselt aianduseks.

Pilve Inimesed olid kunagi suure kuningriigi liikmed ulatudes Andidest kuni Peruu põhjapoolse Amazonase piirini enne kui nad vallutati Inkade poolt.

Nime said nad piirkonna järgi kuna puid ümbritses seal alati pilvelaadne udu. Hõim sõlmis hiljem liidu Hispaania asunikega, et võidelda Inkade vastu.

Kuid nad hukkusid Eurooplaste poolt toodud epideemiates nagu leetrid ja rõuged.

Suurem osa nende elustiilist mis ulatub tagasi 9 sajandisse , hävis röövlite läbi ning vähe on jäänud arheoloogidele uurimiseks.

Varemed on leitud juba varem ( Chachapoya küla ) kuid teadlastel on suured lootused viimase leiu osas ( kadunud linn ), mis leiti ekspeditsioonil Jamalca piirkonda Peruu Utcubamba provintsi, umbes 805 km. Limast kirdes.

Siiani teati sellest kadunud tsivilisatsioonist ainult Inka legendide kaudu.
Isegi see mis nimega nad ise ennast kutsusid on teadmata. Termin Chachapoyas ja “ Pilve Inimesed “ pandi neile Inkade poolt.

Nende kultuuri tuntakse Kuellapi kindluse kaudu, mis asub Utcubamba mäe otsas, mis on võrreldav Inkade Machu Pichu kindlusega, mis ehitati sadu aastaid hiljem kui Kuellapi kindlus.

Kaks aastat tagasi leidsid arheoloogid haua koopast koos viie muumiaga, kahel nendest säilinud nahk ja juuksed.

Chachapoyade kroonik Pedro Cieza de Leon kirjutas hõimust : “ Nad on valgemad ja kaunimad inimestest keda ma olen näinud. Nende naised olid kaunid oma õrnuse/graatsia poolest, et enamusest said Inkade naised ning Päikese Templi ohvrid. Naised ja mehed kandsid villaseid riideid ning peakatteks villaseid turbaneid mille järgi eristati neid kõikjal ”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti